Citymarketing

Wat is nu citymarketing of stadspromotie zonder een tool die je helpt om samen met partners het actuele en relevante aanbod van jouw stad te verzamelen en te verspreiden naar één of meer websites, apps, narrowcasting en de lokale pers?  The Feed Factory is de tool die effectieve citymarketing mogelijk maakt.

Ondernemers citymarketing
Oplossingen

Slimme citymarketing met partners

The Feed Factory is de ‘slimme tool’ voor de promotie van je stad. Samen met lokale partners kan je als citymarketing organisatie evenementen, festivals, voorstellingen, maar ook toeristische, maatschappelijke en culturele locaties in jouw stad opslaan en publiceren. The Feed Factory helpt jouw citymarketing organisatie door evenementen, toeristische trekpleisters, winkels, horeca, maatschappelijke en culturele locaties in jouw stad centraal te verzamelen en vervolgens te verspreiden. The Feed Factory is een moderne en gebruikersvriendelijke tool en ecosysteem, inclusief inlog voor partners, theaters, poppodia, ondernemers, winkeliers en organisatoren om hun eigen informatie toe te voegen en te bewerken.

Zo bouw je samen aan een aantrekkelijk, actueel en relevant aanbod van evenementen, activiteiten en locaties voor bezoekers en bewoners in jouw stad. 

Zonder The Feed Factory

Normaliter ga je als citymarketing organisatie volgens het volgende stramien te werk:

 1. Inventarisatie capaciteit en die van beschikbare (externe) partners
 2. Briefing project en selectie partners (interne en/of externe)
 3. Veel overleg, vergaderen en draagvlak verkrijgen
 4. Ontwerp van de applicatie en de achterliggende database
 5. Ontwikkeling en testen database
 6. Invoersysteem ontwikkelen voor het vullen en bewerken van de database
 7. Vullen van de database
 8. Ontwikkelen website en/of app
 9. Marketingcampagnes ter promotie van de stad of regio en naamsbekendheid genereren voor je nieuwe site en app

Met The Feed Factory

Met The Feed Factory maak je gebruik van onze tool en data als basis voor jouw nieuwe toeristische website en/of app:

 1. Neem een abonnement op The Feed Factory
 2. Start direct samen met partners met aanvullen van onze database 
 3. Ontwikkel de website(s) en/of de app
 4.  Start je marketing- en promotiecampagnes!

Het wiel niet opnieuw uitvinden!

De meeste tijd (en het meeste geld) zit in het afstemmen, ontwerpen, ontwikkelen en vullen van de database waarin alle gegevens van jouw stad, regio en evenementen worden opgeslagen.

Met The Feed Factory kies je voor een kant en klare tool waarop jij jouw website of app voor stadspromotie kunt bouwen. Zo win je kostbare tijd.

Vliegende start met citymarketing

Stadspromotie samen met partners 

The Feed Factory is gevuld met toeristische trekpleisters, horeca, winkels en bibliotheken en culturele locaties. Hier hebben wij zelf de data van IVN, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Pathé, Cineville en vrijwel alle concertpodia van Nederland aan toegevoegd. Elke dag ‘stromen’ er honderden evenementen en activiteiten om te tonen op de website of in de app van jouw stad. Door samenwerking met partners in jouw stad kunnen eenvoudig veel meer evenementen, activiteiten en locaties worden toegevoegd. 

Cultureel en toeristisch aanbod

Samen bereik en bezoek promoten

Met The Feed Factory ben je als citymarketing organisatie in staat om sneller een website voor stadspromotie of city marketing op te zetten. Je bespaart in de ontwikkelkosten en krijgt ook al meteen de beschikking over een grote database met evenementen, films en optredens. 

Je lanceert jouw initiatief voor je stad, regio of evenement met een uitgebreide dataset. Dat geeft jou als regisserende partij voor stadspromotie meer tijd en budget voor marketing en promotie.

Door het beheer en de  publicatie van evenementen, exposities en optredens te delen met partners vergroot je het bereik enorm. En daarmee je kansen op succes: veel bezoekers in jouw stad, meer bewoners die gebruik gaan maken van lokale culturele en toeristische voorzieningen en daarmee meer bestedingen in winkels, horeca, theaters, poppodia, bioscopen en hotels.

Eén evenement, veel verschijningsvormen

Een evenement, activiteit of locatie in jouw stad ingevoerd in The Feed Factory is niet beperkt tot de eigen website of app, er is nog veel meer mogelijk.

Wat dacht je van:

 • ‘Feed’ van evenementen doorsturen naar websites en apps van partners en gelieerde organisaties.
 • Streamen naar (televisie)schermen (narrow casting)
 • Data exporteren naar een bestand om er drukwerk van te maken, bijvoorbeeld een Uitagenda of Uitmagazine
 • Widget met relevante evenementen voor op partnerwebsites
 • Speciale (mobiele) website met tips voor gasten voor medewerkers van restaurants, hotels, café’s, bibliotheken of culturele instellingen om hun gasten de tip voor een mooi verblijf of avondje uit te geven.

Ook toe aan slimme citymarketing?

Ideaal voor steden als bijv. Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Schiedam of ... om de ambitie als congresstad samen met partners vorm te geven.